top of page

ARTIESTEN 

4 september

rO2MbcPDV3OkBh9c.jpeg

Klassiek

WITH LOVE FROM RUSSIA

Een bariton die als een cello klinkt, een cellist die zijn instrument laat zingen en een pianist die Russisch uit zijn piano tovert...

Henk Neven, Jan Bastiaan Neven, twee échte broers en muzikale broer hans Eijsackers, kunnen in het programma From Russia with Love al hun passies kwijt. 

Een programma waarin juweeltjes uit het romantisch Russisch liedjesrepertoire bijzonder tot hun recht komen in de bezetting van een barito, cello en piano.

pdfe2m-annafedoro-master.jpg

Klassiek

ANNA FEDOROVA

Het is een voorrecht Anna Fedorova op het podium van Festival Groeneveld te ontmoeten. Deze rasmusicus van internationaal formaat staat voor de grootste concertalen en heeft een ongekend aantal volgers op Youtube. 

IMG_7266_edited.jpg

Klassiek

BINNEN BIJ KASTEEL

Martine Brand kunst

Rob van den Broek instrumentenbouw

Sepehr Maghsoudi pret a porter

Ode aan de musici in de corona tijd

Video Tentoonstelling

Kindertentoonstelling

Exposities Staatsbosbeheer

Rondleidingen

michael.1003x0-is.jpg

Klassiek

PRESENTATOR
MICHAEL DIEDERICH

De leukste presentator van Nederland. Je kent hem van standup comedy, van Boom Chicago en als ster van All Together Now TV Show. 

Musical- en theaterregisseur, acteur, kunstenaar, presentator en host tijdens Festival Groeneveld. Michael haalt alles uit de kast waardoor de middag nooit saai kan worden. 

https---cdn-kiosk-api.telegraaf.nl-112842a6-d1e2-11eb-9ffc-02c309bc01c1.jpg

14 januari 2017

SEPHER MAGHSOUDI
MODESHOW

Eén van de markantste modeontwerpers in Nederland. Maghsoudi toont tijdens Festival Groeneveld zijn nieuwste creaties tijdens een muzikale modeshow met een vette knipoog naar de jaren 20 en het heden. Maghsoudi won o.a. twee keer de Boy Edgarprijs, is Ridder in de Orde van Oranje Nassau en won de Fashion Designer prijs 2012.

28953737_898882193615262_8523013205977019698_o.jpg

Klassiek

DJ MR VAN WALSH

Wie kent hem niet? Deze sprankelende verschijning en DJ laat het podium op zijn grondvesten schudden als musicus, presentator, producer én entertainer.

images-2.jpeg

Klassiek

LINDY HOP DANS

Deze dans dateert uit de jaren 20, maar is weer helemaal hot. Jong en oud is geïnspireerd door deze Afro-Amerikaanse dans, die zijn oorsprong vond in New York in de late twintiger jaren. 

Het is een samenstelling van vele dansstijlen, waarbij jazzdans, tapdans en de charlston de meeste invloed hebben. 

Muziekinstrument.jpg

Klassiek

PRESENTATIE MUZIEKINSTRUMENTEN VAN DE TOEKOMST

Kunstenaar Rob van den Broek ontwerpt en ontwikkelt muziekinstrumenten 2.0. Hoe ontwikkelen klank en uiterlijk van violen, cello's en andere instrumenten in de toekomst? Dat ontdek je tijdens Festival Groeneveld.

763.jpeg

14 januari 2017

MAYA FRIDMAN

Maya Fridman is een sensatie in de muziekwereld en ook voor Festival Groeneveld. Fridman is een creatief en veelzijdig artiest, musicus, improvisator en componist. Zij won éen van de grootste Nederlandse muziekprijzen. Als Artist in Residence treedt Fridman op in vele zalen en op grote festivals. 

122177717_1211113659271231_507084988547952978_n.jpg

Klassiek

TONY OVERWATER & FRIENDS

Contrabassist en publieksfavoriet van Festival Groeneveld 2018. Terug op het Kasteel met een zeer bijzonder Carte Blanche Jazz programma.

Tony Overwater verzamelde speciaal voor deze gelegenheid coryfeeën uit de Nederlandse Jazz scene en stelde een eigen ensemble samen dat stukken speelt uit het swing en dixieland repertoire maar wel met een hedendaagse twist. 

Angelo Verploegen - trompet
Maarten Ornstein - clarinet
Joost Buis - trombone
Rembrandt Frerichs - piano
Tony Overwater - contrabas
Vinsent Planjer - drums

ysl-vogue-martine-brand-3-r.jpg

Klassiek

MARTINE BRAND

Martine maakt illustraties voor o.a Chanel, Dior, Louis Vuitton en velen anderen. Zij is een van de bekendste mode illustrators van de wereld. Speciaal voor Festival Groeneveld exposeert ze haar werk.

Rockwell - Perkinson - horizontaal.JPG

Klassiek

MOVING ART

Betoverd door de mooiste melodieën komen schilderijen langzaam in beweging, stappen de personages na een eeuwenlange lockdown ploseling uit hun lijst. Club Classique komt met een gloednieuwe voorstelling waarin niks is wat het lijkt en alles mogelijk blijkt. 

In Moving Art vervagen de grenzen tussen wat echt is en wat niet. Is het een schilderij of toch een film? Waar houdt de droom op en begint de werkelijkheid? Muziek, schilderijen en film gaan naadloos in elkaar over. 

5 september

22BBDFE653D847A3B180A0BB446E783B1024.jpg

KONSTANTYN NAPOLOV

Slagwerkinstrumenten leiden naar een magische wereld waarin iedere stap die je zet je verrast met prachtige en onontdekte gebieden.

Als toegewijd promotor van hedendaagse muziek is Konstantyn Napolov één van Nederlands meest opvallende percussionisten. Het is  zijn missie om nieuw repertoire voor slagwerk te ontwikkelen, nieuwe geluiden te ontdekken en met andere kunstdisciplines samen te werken. 

Meer lezen
20000000_AlmaQuartet_4491_©DorithMous_LR

ALMA KWARTET

Het bekroonde Alma Quartet is een strijkkwartet uit Amsterdam. Zij hebben een breed publiek aan zich gebonden. Het Alma Quartet brengt nieuwe inspiratie in het kamermuziekrepertoire door het creëren van avontuurlijke en onconventionele muziekcombinaties. Het Alma Quartet speelt samen met top-dj's in overvolle nachtclubs en gaan net zo graag de uitdaging aan met jonge, experimentele componisten.

IMG_7266_edited.jpg

BINNEN KIJKEN BIJ KASTEEL

Martine Brandt kunst

Rob van den Broek 

instrumentenbouw

Sepehr Maghsoudi pret a porter

Ode aan de musici in de corona tijd Video Tentoonstelling

Kindertentoonstelling

Exposities Staatsbosbeheer 

Rondleidingen

Meer lezen
website_calefax.jpg

CALEFAX KWINTET

Vijf rietblazers en één passie. Dat is Calefax. Met virtuoos spel, briljante arrangementen en een frisse podiumpresentatie weten zij al 35 jaar het publiek nationaal en internationaal aan zich te binden. Calefex zijn de uitvinders van een nieuw genre: het rietkwintet waarmee zij jonge blazers inspireren die overal in de wereld in hun voetsporen treden. Calefax is een klassiek ensemble met een popmentaliteit.

Meer lezen
Schermafbeelding-2020-06-12-om-14.06.07.

IKARAI

"Een driedimensionale manier om de magische wereld van Haruki Murakami te ervaren.”

Samen met vocaliste Sanne Huijbregts en visual artist V&J geeft het ensemble Ikarai een nieuwe draai aan Haruki Murakami’s legendarische verhaal ‘Kafka on the Shore‘.

In MURAKAMI neemt Ikarai het publiek mee in de geest van de schrijver Murakami.

Vissen die uit de lucht vallen, pratende katten, filosoferende prostituees, plekken waar tijd niet bestaat en gedachten die waarheid worden. 

Improvisatie, compositie, jazz en vertelling smelten samen tot een nieuwe vorm van concertbeleving: de wereld van een schrijver, vertaald naar muziek.

Meer lezen
michael.1003x0-is.jpg

PRESENTATOR MICHAEL DIEDERICH

De leukste presentator van Nederland. Je kent hem van standup comedy, van Boom Chicago en als een ster van All Together Now TV Show. 

Musical en theaterregisseur, acteur,

kunstenaar, presentator en host tijdens Festival Groeneveld. Michael haalt alles uit de kast waardoor de middag nooit saai kan worden.

Meer lezen
Eva Anastasia juni 2019 5_pp Richard Smi

LUMEN ENSEMBLE

Harp en viool. Snaarinstrumenten met volkomen verschillende klankwerelden die de symbiose aangaan én elkaar op de proef stellen. Als goede vrienden die elkaar de waarheid durven te vertellen. Onstuimige, tere, rafelige, lyrische, fluisterende en warme klankwerelden ontvouwen zich. Een bezetting waar nog een schat aan repertoire voor te ontdekken is. Voor dit duo is dit een vrijbrief om uitgebreid op onderzoek uit te gaan! 

Beroemde componisten, pas ontdekte schatten en nieuwe composities klinken naast elkaar. 

Lumen = Licht. Licht als metafoor voor een inval, een idee, inspiratie, een eureka. 

Meer lezen
122177717_1211113659271231_507084988547952978_n.jpg

TONY OVERWATER’S HOT CLUB DE FRANCE 

Terwijl in Amerika de swing bands furore maakten ontstond er in Frankrijk een andere vorm van Jazz. Speciaal voor deze gelegenheid nodigde Tony Overwater drie geweldige musici uit, violiste Julia Philippens, gitarist Maarten van der Grinten en de in Hot club de France gespecialiseerde gitarist Reinier Voet. Samen spelen ze een hedendaagse versie van de Hot Club de France en zullen het festival op swingende wijze afsluiten.

Meer lezen
solojazz.jpeg.webp

DANSWORKSHOP SHIM SHAM

Shim Sham is en van de bekendste dansen uit de jaren 20 en gebaseerd op tap dans. Swing mee op meeslepende muziek en leer dansen à la de jaren 20.

Workshop voor jong en oud.

bottom of page