top of page

FESTIVAL GROENEVELD

Welkom!

Festival Groeneveld is een veelzijdig festival met veel klassieke muziek, evenals hedendaags en jazz. Naast muziek biedt het festival ruim baan aan couture, dans, kunst, workshops, presentaties, foodtrucks en kraampjes.
Het Festival speelt zich buiten én binnen af bij Kasteel Groeneveld in Baarn.

Festival Groeneveld is een is een jaarlijks evenement, met elk jaar weer een op maat gemaakt aansprekend thema:

2021 - The Roaring Twenties

2022 - Natuur - Groene Klanken

2023 - Verborgen Parels 

2024 - Muziek en Wetenschap

Artistiek Leider: violiste Anastasia Kozlova

Bij het maken van muziekprogramma's voor concerten en festivals zoekt Anastasia, gewapend met haar muzikaliteit, passie en mogelijkheid om een ​​"sprekende" vioolklank te creëren, de verbinding tussen muziek en kunst, poëzie, geschiedenis, beweging of wetenschap. Door muziek te combineren met andere disciplines verkent ze nieuwe manieren om muziek dichter bij onze beleving te brengen. Haar wens is om haar publiek bij het concert te betrekken en de luisteraars te verrijken, iets bijna tastbaars mee naar huis te nemen. Haar honger naar kennis, verlangen om een ​​stempel te drukken en zoeken naar spirituele verdieping resulteert in creatieve interpretatie van zowel bekende als weinig bekende muziek, in gewone en ongewone settings. ​

 

"Ik geloof dat muziek groter is dan geluid alleen, het verbinden van muziekstukken met verhalen geeft ons de mogelijkheid om muziek in bijna 3D-perceptie te voelen. We kunnen het niet aanraken, maar onze hersenen kunnen het tastbaar en zelfs smaakvol maken, en dat zijn de verbindingen die ik altijd zoek voor. Ik wil dat mijn publiek een betekenisvolle ervaring opdoet tijdens mijn concerten, bijna spiritueel. Als ik aan een stuk werk, zoek ik naar de betekenis van elke noot, naar de ultieme klank op het instrument en breng ik dat bijna sprekend over op de viool Het kleurenpalet in het vioolgeluid is bijna eindeloos, en door elk geluid je ziel te laten bereiken, kan een unieke interpretatie worden gewekt. Hoe interessanter personen we zijn, de manier waarop we open kunnen staan ​​voor kennis, maakt ons betere muzikanten. "

Festival Groeneveld 2018-67 kopie.jpg

Missie

Festival Groeneveld biedt ruimte aan een ongedwongen festival waarin kwaliteitsoptredens en inspiratie in een bijzondere omgeving samenkomen. De bezoeker zal mooie momenten ervaren en herinneringen mee naar huis nemen. 

Festival Groeneveld 2018-67 kopie.jpg

Visie

Een echt festival is veelzijdig. Klassiek is ver van saai. Het leent zich uitstekend om te combineren met andere disciplines. 

Kom en ontdek voor jezelf!

Festival Groeneveld 2018-47 kopie.jpg
bottom of page