NIEUWS

Verslag eerste editie 2018

foto's Marietta Aprea

Eric Schoones

Eric Schoones is pianist, musicoloog en schrijver. 
Tijdens het festival leest hij voor uit zijn recent verschenen boek: Walking up the Mountain Track, The Zen Way to Enlightened Musicianship en geeft daarmee de bezoekers een kijkje in de keuken van de musicus, met inspirerende uitspraken van Mozart, Rachmaninoff, Leonard Bernstein, Alfred Brendel, Yehudi Menuhin Maria João Pires en vele anderen. Eric is hoofdredacteur van het tijdschrift PIANIST dat in twee verschillende uitgaven (in het Nederlands en het Duits) verschijnt in zeven landen. Als pianist is hij vooral actief als begeleider van een aantal zangeressen, Kaiyi Min, Carina Vinke en Sofie Dhondt. Zijn CD met pianomuziek van Erik Satie werd positief ontvangen. Eric publiceerde ook vijf boeken over circulaire economie en duurzaamheid, en schrijft regelmatig over dit onderwerp voor o.a. de Krant van de Aarde en Cirkelstad. Met jazz-zangeres Sofie Dhondt heeft hij bovendien een theaterprogramma Houdbare Noten, waarin hij de circulaire economie uitgelegd in muziek. 

Enkele reacties op Walking up the Mountain Track: 
‘Eric has an approach to music which makes complete sense to me because he understands the real sense of art. His approach has a direct connection to our universe and all the unknown,’ Maria João Pires.
‘A wonderful and precious book,’ Hélène Grimaud. 
‘A true milestone to awaken our consciousness,’ Christa Ludwig.
www.ericschoones.nl
 | www.pianistmagazine.nl | 
www.zen-musicianship.com

Kasteel Groeneveld
FESTIVAL GOOISCH KLASSIEK WORDT FESTIVAL GROENEVELD

 

Na meerdere succesvolle edities in Hilversum maar ook Laren en Blaricum verhuist Festival Gooisch Klassiek naar de Baarnse Kasteel Groeneveld. In een nieuw jasje met een nieuwe artistieke partner Stichting Tonality, gaat Gooisch Klassiek verder als Festival Groeneveld.

Kom zondag 17 juni 2018 een dagje luisteren, kijken en proeven bij Kasteel Groeneveld! We introduceren een nieuw internationaal muziekfestival voor jong en oud.

Met topartiesten als het Rembrandt Frerichs Trio, Anastasia Kozlova, Channa Malkin, Izhar Elias, Avinoam Chalev en velen anderen. Met muziek, lezingen en theater. Sprookjesachtige couture van Sepehr Maghsoudi. Kunst van Julia Winter. En voor de inwendige mens bierproeven met Gooisch Blond en exclusieve bonbons van Chocoladna. 

Maak het mee op Festival Groeneveld 2018!

Rembrandt Frerichs Trio
ARTISTIEKE SAMENWERKING ANASTASIA KOZLOVA & TONY OVERWATER ( REMBRANDT FRERICHS TRIO )

 

Anastasia: "Na een zeer intensieve repetitie periode voor de voorstelling Handel Goes Tinder, waar wij elkaar hebben ontmoet, hebben wij besloten om samen festival te organiseren. Na vijf edities als directeur van Festival Gooisch Klassiek is het een feest om artiestieke ideeen te koppelen. Mijn achtergrond als klassieke muzikant en achtergrond van Tony als een van de legendarische Jazz muzikanten maakt het mogelijk dat wij samen een zeer divers en mooi programma kunnen samenstellen met muziek uit verschillende hoeken. Klassiek, Jazz, Wereldmuziek en Barok."

Händel goes Tinder
Channa Malkin
HANDEL GOES TINDER 

 

Händel goes Tinder is een overdonderende ervaring, waarin opera, comedy en clubavond elkaar ontmoeten. Verschillende opera’s van 18e-eeuwse componist Georg Friedrich Händel worden gecombineerd tot een spannend en hilarisch verhaal, dat een feest van herkenning zal zijn voor iedere smartphone-verslaafde millennial. De voorstelling is een interactieve reis door het turbulente liefdesleven van Dorinda, een jonge vrouw die via de dating-app Tinder op zoek gaat naar de man van haar dromen. Via grote scherm in de zaal wordt het publiek hier deelgenoot van (en soms zelfs deelnemer).

Händel goes Tinder wordt geregisseerd door comedy- en musicalgoeroe Michael Diederich en begeleid door een band van internationale topmusici. 

Sopraan Channa Malkin en violiste Anastasia Kozlova zijn de bedenkers van Händel goes Tinder, de solisten in de voorstelling en de artistieke leiders van het project. Vanuit hun gedeelde visie op de toekomst van klassieke muziek maken zij verrassende, eigenzinnige voorstellingen die passen in het 21e-eeuwse uitgaansleven. Beiden hebben veel ervaring met het aanspreken van een breed publiek door middel van innovatieve vormen en programma’s. 

Channa Malkin zingt en speelt in Händel goes Tinder de rol van Dorinda. Zij is een jonge sopraan uit Amsterdam, die als soliste al te gast was bij o.a. De Nationale Opera, de Operadagen Rotterdam en het Nederlands Philharmonisch Orkest. Channa is een groot voorstander van publieksinteractie, en daagt jongeren én volwassenen graag uit om het clichébeeld van opera overboord te gooien.

Marble Surface

Festival wordt mede mogelijk gemaakt door :

Baarn-logo-kleur.jpg
PBCF-oranje-horizontaal-RGB.png
logoafvvf.png
dioraphte_edited.png
Fentener-van-Vlissingenfonds-logo.png