top of page

PROGRAM

Händel Goes Tinder

Sopraan Channa Malkin en violiste Anastasia Kozlova zijn de bedenkers van deze nieuwe productie “Händel goes Tinder”. Een tragikomisch drama onder regie van Michael Diederich. Diverse opera’s van Händel in een spannend en hilarisch verhaal. Pure en authentieke muziek in combinatie met snelle, spannende en sexy manieren van storytelling. Een nieuw soort opera, die zomaar eens de hype van 2018 kan worden.

De liefdesperikelen van verschillende “anti-heldinnen” uit de opera’s van Händel in één personage, Dorinda. Zij neemt je middels zang, muziek en projectie mee in haar Tinder-avonturen en haar zoektocht naar de ware liefde. Zal dit haar het geluk brengen of komt ze tot een hele andere conclusie..?

“Händel goes Tinder” wil je inspireren en raken met een pakkend, ontroerend maar ook grappig verhaal. Maak kennis met opera zoals je het niet had verwacht! Een overdonderende experience waarin opera, comedy en clubavond samenkomen.

Met muzikale ondersteuning van: Avinoam Shalev (klavecimbel), Izhar Elias (gitaar) en Tony Overwater (violone).

Händel goes Tinder is mede mogelijk gemaakt door Norma Fonds en Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Theater

Maya Solo

Maya Fridman is een veelzijdige celliste die niet vast wil zitten in één enkel genre. Hoewel haar achtergrond zich in de klassieke muziek bevindt, speelt ze net zoveel folk, rock, jazz en nieuwe muziek. In haar solo-show hoor je de invloeden van die verschillende stijlen en tradities samenvloeien in één organisch muzikaal verhaal. Maurizio Bignone, Mohammed Fairouz en  Peteris Vasks.

Concert

Ties Mellema en Niels Bijl

Ties Mellema en Niels Bijl zijn al vrienden sinds hun conservatoriumtijd. Ze vonden elkaar in hun passie voor muziek, lekker eten, het leven en de saxofoon. Al 20 jaar geven ze concerten samen waarbij hun vriendschap centraal staat. Niels en Ties voelen elkaar feilloos aan en hun concerten zijn hoogtepunten van spontaan en ongedwongen kamermuziek spelen.

 

Concert

Ode aan Bach

Jonge Israelische virtuoos Avinoam Shalev brengt een Ode aan Bach op klavecimbel. Prachtige muziek om bij weg te dromen.

Concert

Eric Schoones

Eric Schoones is pianist, musicoloog,schrijver hoofdredacteur van het tijdschrift PIANIST. 
Tijdens het festival leest hij voor uit zijn recent verschenen boek: Walking up the Mountain Track, The Zen Way to Enlightened Musicianship en geeft daarmee de bezoekers een kijkje in de keuken van de musicus, met inspirerende uitspraken van Mozart, Rachmaninoff, Leonard Bernstein, Alfred Brendel, Yehudi Menuhin Maria João Pires en vele anderen. 
www.ericschoones.nl


www.pianistmagazine.nl


www.zen-musicianship.com

Lezing

Couture van Sepehr Maghsoudi

Maghsoudi won twee keer de Edgar Vos Couture Price en werd in 2012 Fashion Designer van het jaar. Zijn ontwerpen waren onder meer te zien in tijdschriften als Vogue Italia, Elle en Esquire. Daarnaast ontwierp hij voor artiesten als Sting, Armin van Buuren, Edsilia Rombley en Tyra Banks en de televisieprogramma's My Super Sweet Sixteen en The Face. Sepehr opende onder andere Fashion Week Amsterdam Downtown, kreeg veel bekendheid dankzij Project Catwalk en exposeerde stukken uit zijn collecties in het Westfriesmuseum. 

Sepehr droomt daarnaast van een betere wereld, een wereld waarin al onze daden vanuit liefde ontstaan. Waarin we elkaar zien zonder te oordelen. Je heimelijke verlangens mogen gezien worden.

Couture presentatie

Songs of Love and Exile

Een ontroerend, swingend en betoverend programma, vol heimwee en verlangen. Met barokke popliedjes van Domenico Obizzi, prachtige Sefardisch joodse liederen in de Ladino-taal en verfijnde muziek voor solo-gitaar van Corbetta, gecomponeerd voor de Zonnekoning, Lodewijk de 14e.

Rembrandt on Stage

“Een van de hoogtepunten van het North Sea Jazz Festival” schreef Jazzmagazine over pianist en componist Rembrandt Frerichs. Een betere aanbeveling is nauwelijks denkbaar.

Rembrandt is een jonge pianist met een brede blik die actief is inde voorhoede van de nieuwe generatie Europese musici. Hij kent het Amerikaanse jazz repertoire,maar past ervoor om de gebaande paden te bewandelen. Hij put uit Europese klassieke muziek en zijn passie voor Arabische muziek, die werd aangewakkerd door zijn tweejarig verblijf in Egypte.

Piano Miniaturen

Virtuoze muziek van Frederic Chopin en Zwitserse componist Jean Philippe Baumeister.

Zwitserse pianiste Ekaterina Avdeeva. Sony Artieste. Zij is prijswinaar van Nationale en International piano concoursen  in Switzerland, Italie, Frankrijk en Spanje.

Haar fascinatie voor hedendaagse muziek zorgde voor bijzondere samenwerkingen met Pierre Boulez, Harrison Birtwistle, Heinz Holliger, en velen anderen. Haar concerten zijn uitgezonden door ORF, Radio Suisse Romande en Radio Hermitage. Op dit moment is Ekaterina druk bezig met intense concertactiviteiten en treedt ze op als solist en kamermusicus in Rusland, China en Europa

Concert

Gooische Bieren

De Gooische Bierbrouwerij brouwt toegankelijke bieren met een zacht karakter. Dat zit hem in het ingrediënt boekweit. Boekweit is een plant die sinds de middeleeuwen op de arme zandgronden van het Gooi wordt verbouwd en was een belangrijke voedingsbron. Het vormt de basis voor het ontstaan van de zes Gooise dorpen: Blaricum, Bussum, Laren, Hilversum, Huizen, Naarden. Het is in menig Gooische vlag of wapen terug te vinden. De bieren worden gemaakt, waar mogelijk, uit biologische ingrediënten.

Proeverij

Kunst van het Trio

Tijdens De Kunst van het Trio componeert Het Rembrandt Frerichs Trio nieuw hedendaags werk, speciaal voor de collectie van musea en de unieke samenstelling van drie instrumenten: fortepiano, violone en drums. Op deze manier worden deze instrumenten uit hun context gehaald. De artistieke verbinding wordt aangegaan met onder andere de collectie van het Rijksmuseum in Amsterdam, Museum de Lakenhal in Leiden en het Mauritshuis in Den Haag.

De verbinding tussen de muziek van het trio en de Nederlandse schilderkunst is voor de musici heel logisch. Bij de open blik op de wereld die in de vele kunstwerken uit de Gouden Eeuw naar voren komt voelen zij zich thuis en ze halen veel inspiratie uit een proces van toenemende abstractie zoals te zien bij Mondriaan.

Concert

Love Matter(s)

 Geinspireerd door hun geliefden schreven Strauss en Frank hun mooiste werken. De zelden uitgevoerde Strauss voor viool en piano bevat veel virtuositeit, van fijnzinnige gevoeligheid tot muzikale explosie. César Franck componeerde zijn beroemde sonate als Huwelijkscadeau voor zijn dierbare vriend. Ode aan de liefde. Viool en Piano.

Concert

Het Contemporary Fortepiano

Het Contemporary Fortepiano project van het Rembrandt Frerichs Trio. Het trio wordt graag gezien op concertpodia en festivals voor geïmproviseerde jazz, maar is ook altijd verbonden geweest met klassieke muziek. Daarnaast halen de musici inspiratie uit muziek uit het Midden-Oosten. In hun werk met de fortepiano komen al deze invloeden samen. Het trio haalt instrumenten, composities, stijlelementen en speelplekken uit de originele context, om ze vervolgens in een andere context nieuwe betekenis te geven. Rembrandt bespeelt de fortepiano, voorloper van de moderne piano. Bassist Tony Overwater speelt op de violone, voorloper van de contrabas en drummer Vinsent Planjer bemant de door hemzelf samengestelde whisperkit. 

Concert

Kunst Verzamelen. Een leveslange passie

Fred Guurink over Julia Winter en het liefde voor moderne kunst. 

Als ik terugblik en probeer te achter halen wat mijn echte passies waren door de jaren heen dan is het verzamelen van moderne kunst echt wel iets wat er uit springt.

Met zoveel plezier zoveel jaren naar kunst gekeken, ateliers bezocht, kunstenaars ontmoet en gewoon vaak verliefd geworden op een mooi kunstwerk. Wat ik vervolgens natuurlijk gewoon in huis moest zien te krijgen. Allerlei kunstkoopregelingen waren het gevolg, want kunst is verslavend, maar vervolgens ook een kostbare liefhebberij.

Het is ook gek om te beseffen dat nu in 2018 – nu mijn leven een wending heeft gekregen – ik precies 32 jaar lang kunst aan het verzamelen ben. 

Lezing

Performance Joseph Semah

Het oeuvre van de Israelisch / Nederlandse kunstenaar Joseph Semah neemt een bijzondere plaats in binnen de kunstwereld. Zijn kunstwerken en geschriften vormen de neerslag van een interdisciplinair onderzoek op uiteenlopende gebieden als filosofie, (cultuur)geschiedenis, theologie, literatuur, biologie, etymologie en kunstgeschiedenis. In die zin is Joseph Semah te beschouwen als een hedendaagse universele kunstenaar, die in een tijd van verregaande specialisatie een poging doet om een eenheid van kennis te behouden. Met zijn poëtische beelden, tekeningen, installaties en performances nodigt Joseph Semah telkens opnieuw uit tot een dialoog.

Kunst Performance

Ambacht in Beeld

Lezing van Gesina Liedmeier. GL is veelzijdig kunstenaar en ambachtsvrouw. Ze bouwt historische strijkinstrumenten, speelt viola da gamba en zingende zaag, snijdt beelden in hout en andere materialen, doet conserverings- en restauratiewerk aan historische instrumenten en beelden, schildert met historische technieken, illustreert en geeft les in diverse verbanden. Rode draden in haar werk zijn haar belangstelling voor geschiedenis, haar ambachtelijke vaardigheid en haar grote verbeelding. Ze geeft de voorkeur aan oude technieken en materialen, niet omdat het moet, maar omdat het zoveel oplevert.

Lezing

Please reload

bottom of page